“Dansclub ‘t Uiltje Schriek” ontstond in 1990 nadat de Gezinsbond ophield met de organisatie van een tweejarige reeks danslessen. In 1990 vonden de allereerste lessen plaats voor volwassenen.

Op vraag van ouders die hun kinderen in naburige gemeenten hun dansplezier gunden, doch minder verplaatsingen wensten, werd een jeugdreeks jazzdance opgestart, thans omgevormd tot ‘urban dance’. De kinderen oefenen een gans jaar verschillende choreografie├źn in, die zij einde mei steevast vol trots opvoeren voor een groot publiek in het Cultureel Centrum te Schriek.

Zo groeide “Dansclub ‘t Uiltje” uit tot een volwaardige club, maar de familiale sfeer en de gezelligheid van een kleine club bleven behouden. We zijn een club waar mensen met een liefde voor dansen samenkomen op en naast de dansvloer. We zijn een club van vrienden die open staat voor nieuwe leden. Bij ons kom je dansen met je hart… en je voeten zullen volgen.

Het logo werd in 1994 ontworpen door mevrouw Sabine Coppejans, grafisch ontwerpster. Het stelt een dansend paar voor dat zich bevindt in een deur of poort, die op haar beurt het gestileerde silhouet voorstelt van een uil, het symbool van deelgemeente Schriek, voortkomende uit de legende van de uilenhoeve.

logo-klein